Els projectes 1

Els projectes 1. Definició del projecte d’en Lluís Ballarín

El projecte presentat sota el nom d’Introducció de noves metodologies a l’assignatura de Cultura Audiovisual amb el suport de les TIC es basa en la reformulació d’una matèria optativa cursada actualment a 2n de Batxillerat de l’Escola Pia Santa Anna Mataró. Més concretament, es planteja treballar metodologies com el flipped classroom, i d’una forma bimodal i amb un enfocament competencial de l’assignatura, poder capgirar el procés d’ensenyament-aprenentatge en una matèria que té uns continguts primordialment pràctics però que necessita d’uns coneixements teòrics previs per poder ser desenvolupats.

Així doncs, aquestes metodologies faran ús de materials generats a aquest efecte (vídeotutorials, presentacions…) amb els continguts més conceptuals i que els alumnes hauran de visualitzar fora de l’hora de classe i, de tornada a l’aula, posaran en pràctica, tot treballant en petit grup, i assoliran unes competències mitjançant un constructivisme social. En tot moment, doncs, cal destacar un canvi de rol docent i d’estudiant. Així doncs, mentre el primer abandona el seu paper de subministrador de continguts per convertir-se en un guia, orientador i dinamitzador, els discents es convertiran en autèntics protagonistes del procés, tot aprenent de forma situada i col·laborativa.

Aquest projecte està previst de ser executat el proper curs 2013-2014, malgrat abans d’acabar el TFM s’oferirà una prova pilot amb la Unitat 2 – La imatge fixa i els seus llenguatges amb el material degudament creat i implementat.

A partir d’aquesta proposta la idea de la investigació es avaluar quina incidència té l ‘aplicació de la metodologia flipping the classroom en el rol dels docents i de l’alumnat.

#classecapgirada

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s