Reflexió 8

El rol del docent

Com costa fer un canvi en educació! Sembla que la pedagogia ens ha anat deixant clar que aprenem més en la mesura que fem nostre el que aprenem. Aprenem el que vivim. La memòria té el seu paper, sí, però recordem el que vivim, aprenem amb la raó i les emocions. Vivencialment.

Però els docents, la majoria com a mínim, tenim la nostra zona de confort, amb la classe magistral (sobretot a partir de la primària). Fer cavis de rol, de model educatiu, es fa a força de temps i formació. Aquests canvis son lents i complexos. De no ser així ja els hauríem incorporat fa molt i molt de temps.

El rol central del docent passa per la classe magistral. El docent, per fer aquests canvis, ha d’anar incorporant altres metodologies, ja comentades, a la seva praxi per donar més protagonisme a l’alumnat. No es tracta de perdre el nostre paper important dins de l’educació, es tracta de girar el nostre rol. Sembla que el capgirament de la classe te com un ingredient indiscutible aquest canvi de rol. Així, sembla molt interessant la seva incorporació en el món educatiu; en la mesura i quantitat que sigui convenient, depenent de molts factors que hauré d’anar descobrint i desgranant.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s